Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Nightstalker - Superfreak


Με την τρίτη τους full-length δισκογραφική δουλεία τα δικά μας αλάνια, μας προσκαλούν στον δικό τους κόσμο. Ο Argy και τα υπόλοιπα δύο κακά παιδιά της stoner αποφάσισαν πάλι να μας κάνουν “κομμάτια”, με την μουσική τους .

Για όσους δεν γνωρίζουν την μπάντα, οι Nightstalker θεωρούνται από τους “δεινόσαυρους” της stoner στη χώρα μας, αλλά και γενικά την underground σκηνής. Από το 1989 που άρχισαν μέχρι και σήμερα, έχουν βγάλει τρία άλμπουμ και δύο demo, με το 'SideFx' (1994) να αποτελεί το πρώτο τους δημιούργημα. Ακολούθησαν σαν πρώτη ολοκληρωμένη δουλεία το 'Use'(1996),The Ritual(2000), ενώ το 2004 έβγαλαν το δεύτερο δίσκο τους, 'Just A Burn', με το ομότιτλο κομμάτι να τους καθιερώνει στην ελληνική σκηνή.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και μας φέρνει την τρίτη ολοκληρωμένη δουλεία της μπάντας με τίτλο 'Superfreak'. Ξέροντας ότι και πάλι θα μας κάνουν να γουστάρουμε τη ζωή μας. Εξάλλου οι Nightstalker ξέρουν το τρόπο . Το CD μπαίνει στο στέρεο και πάμε!!!

'The Science of Magic', και το ταξίδι στην ανεμελιά αρχίζει. Το χαλαρό mid-tempo intro μαγεύει με την κάθε νότα που ηχεί στα αυτιά. H κραυγή του Argy έρχεται να σε 'ξυπνήσει' και το “Enough Is Not Enough”, είναι αρκετό για να μας κάνει να εξτασιαστούμε. “Baby, God Is Dead” και η ατμόσφαιρα σε κάνει να το πιστέψεις. “Heavy Mental” με το 'ύπουλο' riff, να θες να πατήσεις το repeat και τα το ακούσεις μέχρι αηδίας.”Superfreak” και “The Pain Goes On”, με τους σπαραγμούς του Argy να ξεχωρίζουν και την μπασίλα να “γεμίζει το κεφάλι”. “Learn To Fly” η πρώτη χαλαρή στιγμή του άλμπουμ, και το “The Light” να κάνει την πρώτη “κοιλιά” . “The End Of War”,από τα highlights του δίσκου μαζί με “Zero Hero”, με τα “Stain” και “Gun” να συμπληρώνουν το άλμπουμ.

Το άλμπουμ χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική παραγωγή, με τις κιθάρες σε μία τέλεια low-middle παράσταση, τη φωνή του Argy σε άριστο επίπεδο, την Geezerοειδή τεχνοτροπία στο μπάσο να κάνει την διαφορά στο δίσκο, και τα ντράμς να δίνουν τη δύναμη και τον τονισμό τους σε σωστά σημεία. Σαν παραγωγή είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει μπάντα απ' τη χώρα μας.

Το ”Superfreak” στην τελική, κάποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει σαν 'δυναμίτη' στο μουντό ελληνικό τοπίο της underground σκηνής.Οι Nightstalker απέδειξαν για άλλη μία φορά, ότι όχι μόνο αντέχουν στη σύγκριση και στο χρόνο, αλλά εξελίσσουν τη μουσική τους όσο περνάνε τα χρόνια. Δεν ήταν Just A Burn η φάση τελικά!


Δημήτρης Μπέλλος



1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ καλύτερο από δεκάδες πιο γνωστά αντίστοιχα συγκροτήματα και σε αυτό όπως λες παίζουν πιο άρτια και επαγγελματικά. Τους αξίζει να γίνουν πιο γνωστοί και κανονικά οι ανα το κόσμο ψαγμένοι στονεράδες θέλω να πιστεύω ότι τους ξέρουν.

    Ποτέ δε σε κάνουν να βαριέσαι και όπως με τους Kyuss - Monstermagnet, δε χρειάζεται να είσαι "πειραγμένος" για να περάσεις καλά, στο μεταδίδουν οι ίδιοι.

    Αν συγκρίνω το άλμπουμ με κάποια άλλα του είδους, βρίσκονται μακράν μπροστά σε σύνθεση και φωνητικά. Αν το συγκρίνω με δικές τους δουλειές, τα πράγματα γίνονται πιο μέτρια.

    Ίσως οι ιδέες των πρώτων άλμπουμ με την εκτέλεση/γέμισμα του παρόντος να έκαναν το απόλυτό τους δημιούργημα. Ελπίζω κάποτε να το καταφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή